perjantai 16. toukokuuta 2014

Eläkeläisretkellä



Ensimmäinen eläkeläisretki tehtynä. Mukava ohjelma, hauskat ihmiset, tytärkään ei kaivannut nuorempaa seuraa. Valmismatka kotinurkilta perille ja takaisin kuljetettuna on helppo. Hiidenmaa on metsäinen, pieni saari, josta ilman opasta ei taitaisi löytyä paljon erityistä nähtävää. Yhdeksäntuhannen asukkaan saarelta löytyy kuitenkin kaupunkeja, kirkkoja,museoita, muistomerkkejä, majakoita, käsityökauppoja, villatehdas, Aino Kallaksen kesäpaikka, kartano, siistejä majoituspaikkoja, lintuja, historiaa. Meillä oli hyvä virolainen opas, joka ylläpiti tarinoilla, tiedoilla ja vitseillä matkatunnelmaa. Hiidenmaan ja Saarenmaan välillä on jatkuva huulenheittokisa, tyyliin että kun Hiidenmaa nousi meres
Kopun majakka
tä, saarenmaalaiset hengittivät vielä kiduksilla. Parhaimmillaan Hiidenmaa olisi ehkä lämpimän kesäsään pyöräretkellä varsinkin eteläosissa Kassarin alueella. Kevät teki tuloaan, puut vihertyivät silmissä. Matalien mäntymetsien pohja oli valkovuokkojen peitossa kilometrikaupalla, ojat pursusivat rentukkaa, bellikset peittivät nurmikoita, kartanon puistossa kukoistivat sipulikasvit. Retken piristävä kohokohta oli reipas kiipeäminen majakkaan kapeita kiviportaita pitkin. Reidet parkuivat äkillisestä rasituksesta vielä kahden päivän perästä.                                
Alapa kiivetä, vähän yli sata askelmaa.


Sodassa hukkuneiden muistomerkki "Poiss" Kärdlan kirkonpihalla

2 kommenttia:

  1. Eikö ole ihania nuo Viron saaret! Vietimme kerran juhannuksen Saarenmaalla eikä se unohdu. Jos olikin hotellimajoituksessa toivomisen varaa, ne kukkametsät ja hiekkarannat jäivät sydämeen.

    VastaaPoista
  2. Hiiumaasta jäi lempeän vaatimaton, luonnonläheinen mielikuva.

    VastaaPoista