sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Elämän kohokohtia

4.5.2014
Elämän kohokohtia on viikonloppu koko perhekunnan kanssa. Se on meillä aika harvinaista, kun asutaan kaukana toisistaan. Nyt rentouduttiin porukalla maalaiskylpylässämme, siis pihasaunassa ja kylpytynnyrissä rakeitten ja räntäsateen alla.
Hauskaa oli, tosi mukavaa. Minä stressasin etukäteen monen päivän ruuanlaittoja -suunnittelu on tiukin vaihe-,mutta sujui se vielä ja kumppaneita oli apuna.

Ruuhkavuosiäidin lepotauko
Sellainen elämänmuoto kun löytyisikin, että olisi mahdollisuus jatkuvasti jaksamisten mukaan osallistua nuoremman väen elämään tai edes nähdä ja kuulla sitä. Vanhusten kerrostaloissa on lapsen äänen kuuleminen harvinaista. Liian hiljaisessa elämässä kytee tylsyys, vanhuusvaivoihin keskittyminen ja virtuaaliriippuvuus.

Kun maalaistaloissa ennenvanhaan oli paljon lapsia, joku aina jäi taloa asumaan ja vanhukset muuttivat peräkamariin.Tämän talon "taloonkirjakansiosta" löytyy kolmen polven syytinkikirjat. Nyt lapset useimmiten asuvat muualla ja kaukanakin. Vanhoja taloja jää tyhjilleen ja niistä tulee taakka nuoremmalle polvelle, jos niitä ei saada myydyksi. Pakolliset maksut rasittavat -kiinteistövero, vakuutus, sähkölinja, jätemaksu, vesimaksun perusosa.

Syytinkiaikaan ei ole paluuta eikä se ollut aina suinkaan helppoa elämää. Iloitaan siis tänään siitä, mitä on - ja levätään pari päivää, nyt kun viimeinen suurtiski on selvitetty!



2 kommenttia:

  1. Minulla ei mene päivääkään etteikö pelkkä lastenlasten ajatteleminen sykäyttäisi mieltä lämpimästä. Onneksi nuo nuorimmaiset asuvat tässä lähellä ja varsinkin puolitoistavuotias on semmoinen kaveri jolle tulee tuon tuostakin mieleen kipaista syliin ja painaa pää mummon olkaa vasten. Ja sitten taas menoksi!

    VastaaPoista
  2. Lasten elämänenergia antaa voimia kaikkeen muuhun, myös siihen vanhusten kannatteluun, jota paljon teet!

    VastaaPoista