keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Laiskan joulu

Ihmeellistä joulunalusaikaa, kun en oikein tiedä, mitä tekisin. Lahjat on jo hankiskeltu ja paketit tehty. Se on aina ollut mieluisin joulupuuhani. Valolaitteita on aseteltu ja katseltu jo hyvän aikaa. Muutama kortti on lähetetty. Joskus olen hetken aikaa siivonnut. Yhtenä päivänä vedin hellan paikaltaan ja puhdistin taustat. Toisena päivänä matot olivat ulkona ja sänkyyn tuli puhtaat liinavaatteet. Ei siihen mennyt tuntiakaan. Olimme eilen erään yhdistyksen jouluillallisella. Yksi pöytänaapuri sanoi: Olen siivonnut kaksi päivää, mutta ei tullut vielä alakertakaan valmiiksi.Arvostan kyllä puhtautta ja puhdasta tuoksua,kuten fensghuikin opettaa, mutta sain vastalääkkeen erityisiä joulusiivoja vastaan eräänä joulunalusaikana. Silloinen naapurini sairasti rintasyöpää. Hän väsyi siivoistaan eikä olisi jaksanut pestä ikkunoita. Pitääkö ne nyt pestä, eihän ne ole likaiset ja kuitenkin vedät rullaverhot alas pimeällä, kysyin. Äiti tulee vieraaksi ja häntä vaivaisi, jos tietäisi ettei niitä ole jouluksi pesty. Tämä oli naapuriystäväni viimeinen joulu.

Mitähän tässä nyt tekisi? Miika Nousiaisen kaksi kirjastosta löytynyttä kirjaa on luettu. Olen sitten istunut ja kutonut, kun en muuta keksinyt. Ensin virkkasin ontelolangasta kolme koria, yhden itselle ja kaksi lahjaksi. Kun se lanka loppui, katsoin sukkalankakoriin. Siellä oli loppulankoja, valkoista, mustaa,violetinkirjavaa. Tein niistä kolme pipoa. Saa nähdä, kelpaavatko kenellekään. Jos ei, pidän itse. Lankakori on nyt melkein tyhjä. Sanoisinko että siivottu?

Olin diakoniakirppiksellä töissä. Siellä oli koulukaverini mies käymässä. Kysyin mitä kuuluu. Hän sanoi vaimonsa olevan niin kiireissään, ettei ehdi puhelimeen vastata. Mies sitten istuskeli kirpparin kahvinurkassa.
Kaupassa edelläni oli iäkäs pariskunta. He ostivat hyvin ison kinkun, kolme kiloa voita, viisi kiloa vehnäjäuhoja... Minä ostin tavalliset arkiostokset ja huokasin helpotuksesta.

Erilainen joulu siis tulossa. Tai nythän on joulua kaiken aikaa. Viime pyhänä vein veljeni kauneimpiin joululauluihin. Tänään olimme kirkossa joulukonsertissa. Oli Panis Angelicus soolona, Agnus Dei duettona, Oi jouluyö soolona, hienot esitykset ja hieno kuoro. Lopuksi laulettiin yhdessä Maa on niin kaunis ja Soi kunniaksi Luojan. Kotiin kävellessä jouluvalot ikkunoissa, joki jäässä ja taivaalla nousevan kuun sirppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti