maanantai 21. marraskuuta 2016

Pesänhakua marraskuussa

Haen kuin lintu pesäpaikkaa. Kierrän koloja. Eilen kävin kahdessa kaksion asuntonäytössä vanhemmissa, mutta peruskorjatuissa taloissa. Olivat aivan nättejä. Ensimmäiseen oli kuitenkin kolme jyrkähköä portaikkoa ja sisällä vahva "koiratalouden" haju. Näyttöön tullut talon asukas vastasi melukysymykseeni, että talo on kuin korttitalo. Toiseen asuntoon oli vain muutama porrasaskelma. Portaikkoon kuului hetken aikaa voimakasta mökää naapuriasunnosta. Asunto oli kuitenkin viehättävä ja hyväkuntoinen. -Tulee isoja remontteja, sanoi rapussa haastattelemani nainen. Julkisivuremontti olikin tiedossa.
Johtopäätös oli, että pitäydyn toistaiseksi tässä uudehkon, pyörätuolimitoitetun talon yksiössä. Kyseessä olisi kuitenkin ollut ehdollisten tarjousten ketjun jatkaminen. Kai tässäkin talossa joskus tulee asuntoja myyntiin, vaikka ei ole moneen vuoteen ollut. Asia siirrähti eteenpäin, kun tyttären kanssa sovittiin pöytätietokoneen vaihtamisesta kannettavaan, mikä ei vaadi pöytätilaa, samoin löytyi joidenkin muiden tavaroiden jatkosijoituspaikkoja. Pitäähän tavaroista osata luopua, myydä tai poistaa, mutta ei kaikista.

Koko illan peuhkutin sitten tätä pesää. Torpan varastoista kahdeksan vuotta sitten koottu mummolalook pitää vaihtaa modernimpaan. Mitä tuodaan, mitä hankitaan, ostanko uutta?  Nämä neljäkymmenluvun keveät koivutuolit ja pöytä sopisivat kyllä pieneen asuntoon. Tuntuu, että tänne pitää kuitenkin tuoda joitain omia, tuttuja huonekaluja, että tuntuisi kodilta. Puusohva mahtuisi parvekkeelle. Siinä voisi nukkua kesäkuumalla. Tekstiilit ja värit pitää uusia. Ostanko uuden sängyn enon perua olevan sängyn tilalle vai uudet patjat?  Muistin välillä ystävää, joka on luopumassa isommasta asunnosta ja lajittelee myös mielessään tavaroita eri kasteihin joskus yölläkin.

Sade ropsuttelee ikkunoihin, on harmaanpimeä, sumuinen aamu. On aivan hiljaista, kuin olisin yksin koko talossa. Mieluummin se kuin vieras möly.  Täytyy lähteä kauppaan ja laittaa lapsenlapsille ruoka koulun jälkeen, ennenkuin jatkavat tästä harrastuksiin.


5 kommenttia:

 1. Nyt olet oikeilla jäljillä:)!! IKEAkin sanoo - pysy kotona ;) :)!! Se on tosi kiva asunto ja modernisoimalla se on taas kuin uusi. Eikös talokin ollut melko tuore, niin ei tule pahoja remppojakaan. Olen tässä myös kolunnut niin paljon asuntoja, että melkeinpä tulee jo näkemystä. Hiljaisuus on kultaa!!
  Näin se käly nyt miettii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kymmenen vuotta vanha talo. Olen löytänyt Tori.fi:stä tänne useita tavaroita. Viimeksi eilen kauniit hieman metallinhohtoiset verhot, liikkeessä ommellut 266 cm pitkät, kuin tänne tehdyt, kun on korkeat ikkunat.

   Poista
 2. No ei ainakaan putkiremppaa tule hetkiin:)! Eikä muuten hissiremppaakaan. Kannustaisin pysymään siinä, mutta tietty teet niinkuin teet!!!
  Mulla oli työkaveri, joka löysi ihan älyttömästi tavaraa ja hyvää vielä, torista! Siellä pitää vaan kuulemma "laureen" visiteerata.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä askeleelta sillä tiellä, missä elämä alkaa muotoutua oman näköiseksi ja kokonaiseksi ilman tyhjäksi jäänyttä paikkaa.
  Paikkahan säilyy varmimmin sydämessä.

  VastaaPoista
 4. Tämä on myös elämän yksinkertaistamista, joskin kulkeminen Torpalle monimutkaistuu sitten joskus, kun rivitalotukikohtaa ei ole. Torpalla aion olla ainakin puolet ajasta, niin kauan kuin pystyn.

  VastaaPoista