sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Sanasi annoit

Otsikossa on tämänvuotinen Herättäjäjuhlien tunnus Haapajärvellä. Seurakunnan järjestämä bussi kuljetti meidät lauantaina edestakaisin. Tutut rakenteet oli sijoitettu kauniiseen Kirkkojärven (Kalajoen leventymän) rantamaisemaan. Valtaisa talkootyö saa tukea edellisvuosien käytänteistä. Ensi vuonna juhlat ovat Lapualla.
Jaakko Heiniluoman raamattutunnin teemana oli sanoutuminen irti Raamatun fundamentalistisesta tulkinnasta, esimerkkinä muun muassa Vanhan ja Uuden Testamentin vaihteleva avioliittokäsitys. Sunnuntain jumalanpalveluksen saarnanpitäjä Jukka Hautala jatkoi samaa linjaa korostamalla rakkauden lakia muut raamatulliset lainmuodot ylittävänä periaatteena: "Katso ihmisen kasvoja".  Jumalanpalvelusta kuuntelemme kotona Pohjanmaan Iskelmäradiosta. Nuoren tytön kaunis ääni kaikuu mukana liturgiassa ja virsissä.

Herättäjäliikkeen nuorisotyö täytti 40 vuotta. Vähän haikeana katselin oheiskonsertin yleisöä. Se koostui nähdäkseni vuosikymmenten körttinuorisosta, jotka nyt kuuntelivat tuttujen starojensa körttigospelia ja körttirockia pikkulastensa kanssa. Aholansaaren rippikoulut ja körttinuorten toiminta ovat monelle muodostuneet ryhmäksi, johon on ollut hyvä kuulua. Minä en kuulunut nuoruudessani mihinkään ryhmään. Vaan onhan nyt tämä kolmenkymmenentuhannen ihmisen joukko!





2 kommenttia:

  1. Minäkin osallistuin juhliin körttiradion kautta molempina päivinä. Juhlamessun päätösvirsi viilsi kipeästi. Se oli Pekan lempivirsi.
    Minkähän ikäinen se lapsi oli, joka siinä messussa toimi esilaulajana? Oli kyllä mahtava ääni.

    M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjelmatietojen mukaan messussa avustivat Haapajärven kuorot, joista yksi on tyttöjen kuoro. Sen tarkempaa tietoa en ole löytänyt.

      Poista