perjantai 6. heinäkuuta 2012

Puuhamaassa

Oltiin pari päivää saarimökillä. Nukun siellä pitempään kuin missään muualla, nyt puoli kymmeneen! Torpalla herään ennen seitsemää. Talossa elää vuosikymmenten maalaistalon henki;viimeistään viideltä navettaan. Mökillä sellaista perintöhenkeä ei ole. Siellä minuun kuitenkin tarttuu usein puuhahenki. Pesin mattoja, järjestelin paikkoja, lämmitin saunaa,uin. Mies sahasi ja halkoi kaatuneen kuusen polttopuuksi. Se olisi riittänyt hänelle tämän reissun puuhaksi. Yllättävän helposti sain hänet kuitenkin hakemaan puunsuojaöljyä.Yhdessä maalasimme ulkokalusteita, kolme litraa siveltiin. Muistui mieleen suosikkiohjelmamme "Kätevä emäntä" ja "yhteisen harrastuksen" narisija: meilläkin oli nyt yhteinen harrastus! Saattoi miehen ilme olla samanlainen kuin ohjelmassa Lari Halmeen.On mukava vähän puunata paikkoja, kun on tullut uusia mökillä viihtyjiä.

Rantapalstalla on aikamoinen rankatyömaa. Naapurin kanssa teetettiin yhtä aikaa metsänharvennusta. Helteessä kokosin isoja kuivahtaneita kuusenoksia kasoihin ja karsin vesurilla rankoja pinoon naapurin rajalta. Poika ja Tyttöystävä ovat kyllä luvanneet jatkaa raivaustaan, mutta halusin siistiä naapurin ikkunanalustaa. Hiki valuen menin vaatteineni järveen, mies katsoi kummissaan, että mistä nyt viiraa. Voimia hetken työhön on, mutta jälkeenpäin alkoi selkä valittaa, ettei välilevyjen ahtaumia taaskaan muistettu.
Nyt pitää tankata sitä kesää, mikä itsekullekin läheistä on.
Huomenna menen velipojan kanssa herättäjäjuhlille.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ajatus, että paikassa, talon seinähirsissä on aiempien asukkaidensa elämänrytmi tallella. Voin uskoa, mistä ikinä johtuukin, että niin voi olla.

    Eihän puuhahenki ole pahahenki - mutta meidän selkäkipuisten lienee parasta rajata työn määrää: tunti tai pari puuhaa ja sitten saman verran selän oikaisua. Sillä reseptillä olen melko hyvin pärjännyt.

    VastaaPoista
  2. On ihmeellistä, että veljellesi on mahdollista päästä myös Herättäjuhlille. Tuntuu, että kaikkien vaikeimpienkin vaiheiden aikana Isän käsi on ollut varalla tukemassa. - ja ihmeellisintä on se, että se käsi on tukena silloinkin, kun inhimillisesti kaikki toivo on mennyt - kaikkein vaikeimpanakin päivänä...

    VastaaPoista
  3. Varmaan se rytmi on minun varhaisissa muistoissani ja tiedossa sukupolvien työstä. Torpalla mies nukkuu hyvin ja puuhailee ulkona.Puuhahenki voi häiritä toisen lepohenkeä, muuta vikaa sinä ei ole.
    Invataksilla mennään Herättäjäjuhlille, ehditään toimenpiteiden välillä käydä päiväseuroissa, kiitollisin mielin.

    VastaaPoista