perjantai 19. syyskuuta 2014

Näkökulmia

Kaunis kukka kasvaa valkoisesta lattiasta! Lapsena, varsinkin sairaana, oli yksi huvi riiputtaa päätä sängynlaidan yli ja katsella maailmaa toisinpäin, nähdä katto lattiaksi ja lattia katoksi. Valkoiselle lattialle voi kuvitella liikkumaan kaikenlaista väkeä.
Jos silloin olisi ollut vaikka Minecraft-nettipeli, jossa rakennellaan omia maailmoja annetuista elementeistä, olisin varmaan innostunut siihen. Viisikymmenluvun lapsella piti olla parempi mielikuvitus.

Kaksitoistavuotias kysyi yksitoistavuotiaalta: -Oletko katsonut viime aikoina Pikku kakkosta? Toinen ei oikein osannut vastata, mutta ensimmäinen jatkoi: -Se on mennyt aivan pilalle, ei ole enää sitä eikä sitä. Toista oli meidän lapsuudessamme!


Joskus voi olla hyvä kääntää asiat toisinpäin ja katsoa niitä eri vinkkelistä.

2 kommenttia:

  1. Totta puhut, näkökulmaa - tai niin kuin nykyään tavataan sanoa, tulokulmaa vaihtamalla avautuisi moni solmu mielen sopukoissa. Muuten, minä harrastin lapsena toisinaan metsän sammalikoissa ja varvikoissa mielikuvitusseikkailua lilliputti-ihmisenä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän päivän lasten nettipelit ovat samaa juurta kuin meidän lilliputtileikkimme, ainakin ne rakentelupelit joihin olen tutustunut. Siis ei sinänsä mitään pahaa, mutta kovasti koukuttavat.

      Poista